NVLO Lidmaatschap

De functie van leidinggevende op een operatieafdeling is een zeer complexe functie. De belangen zijn groot en verwachtingen met regelmaat zeer tegenstrijdig, omdat je als leidinggevende te maken hebt met zeer veel verschillende belangen. De operatieafdeling wordt vaak het “hart” of de machine kamer van het ziekenhuis genoemd.

Personeel is specialistisch opgeleid en is al enige jaren schaars, exploitatie kosten van een operatieafdeling zijn hoog. Mede vanuit deze algemeen omschreven punten wordt er een zeer zware wissel getrokken op de leidinggevende op verschillende aspecten als:

  • communicatie;
  • managen van conflicten;
  • omgaan met veranderingsprocessen;
  • stimuleren en ontwikkelen van medewerkers;
  • coördineren, ondernemen, innoveren, coachen, effectief managen;

De vereniging stelt zich dan ook tot  doel om de communicatie tussen leidinggevende van operatieafdelingen  te bevorderen, het verstrekken van informatie, het ondersteunen op persoonlijk en juridisch vlak, het geven van onderwijs en managementtraining. De NVLO heeft de status van beroepsvereniging en is aangesloten bij een vakbond.

Je komt in aanmerking voor het lidmaatschap indien je een dienstverband hebt met een ziekenhuis of een leidinggevende of staffunctie ter ondersteuning van de leiding binnen de operatieafdeling van zowel ziekenhuizen als particuliere klinieken bekleedt. Hieronder vallen ook interim leidinggevenden.

Het lidmaatschap bedraagt €150,00 per jaar en gaat direct na aanmelding in. De contributie worden door middel van automatische incasso geïnd. Opzegging van je lidmaatschap dient minimaal twee maanden voor aanvang van het nieuwe contributiejaar te worden aangegeven. 


    Aanmelden voor lidmaatschap

    Aanhef *