PROGRAMMA

 

 

Donderdag 6 juni 2024

09:00 – 09:30: Registratie en ontvangst ALV

09:30 – 10:00: ALV 

09:45 – 10:15: Registratie en ontvangst

Lucia Rijker heeft een succesvolle carrière als kickbokser achter de rug. Zowel in het kickboksen als in het gewone boksen was Rijker jarenlang ongenaakbaar. Lucia Rijker werd zes keer wereldkampioen: vier keer als kickbokser en twee keer als bokser.

 

Tegenwoordig is ze leraar, coach, acteur en inspirerend spreker. In het televisie programma ‘Dream School’ is Lucia coach waarin zij schoolverlaters opnieuw probeert te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Vandaag opent zij het congres en neemt zij de rol van dagvoorzitter op zich. 

 

Mimoen Ahmidi, Manager zorg, Alrijne Zorggroep/Toezichthouder 

 

Peter Peeters, Clusterdirecteur GZA Kritische diensten, Moeder & kind, Operatiekwartier, Pediatrie & NICU

In een wereld die voortdurend (en steeds sneller) verandert, is het essentieel om bewust te zijn van wat er in ons omgaat. Bewustzijn vormt de basis voor persoonlijke groei en authentiek leiderschap, nu en in de toekomst. Het zorgt voor meer innerlijke rust, voldoening en plezier. 

Met authentiek en bezielend leiderschap zorg je ervoor dat je uit de overlevingsstand komt en blijft. Het zorgt voor transformatie van dingen als onzekerheid, stress, zorgen en oud zeer, zowel voor de leidinggevende als voor het team waar hij/zij leiding aan geeft.

Authentiek leiderschap kenmerkt zich door een samenspel van zorgzaamheid en uitdaging, wat resulteert in een omgeving waarin medewerkers zich niet alleen op hun gemak voelen, maar ook worden gestimuleerd om hun volledige potentieel te benutten.

Je leert jezelf beter begrijpen, maar ook anderen beter te begrijpen, goede beslissingen te nemen en fijn samen te werken met je team. Dus laten we eens kijken… hoe authentiek ben jij eigenlijk als leider?

Sylvia Bruning is leiderschapscoach en begeleidt ambitieuze en ervaren managers en ondernemers om zichzelf en hun medewerkers beter te leren leiden. Ze heeft ruim 20 jaar leidinggevende ervaring opgedaan op diverse niveaus bij meerdere multinationals en bij de Koninklijke Landmacht. In 2018 richtte ze haar bedrijf Leid met Lef op. Op energieke en inspirerende manier heeft ze de afgelopen jaren honderden managers en ondernemers geholpen met de ontwikkeling van authentiek en bezielend leiderschap.

Van haar boek ‘In 10 stappen Authentiek Leiderschap’, dat in juni 2020 is uitgekomen, zijn inmiddels ruim 7000 exemplaren verkocht.

12:30 – 13:45: Lunch

De zorg is een unieke sector om in te werken. Het personeel in de zorg is zeer gedreven, dienstbaar en enthousiast, waarbij alle aandacht gericht wordt op de patiënt of cliënt. Daarentegen zien we helaas een hoog ziekteverzuim en verloop van medewerkers. En daar is iets aan te doen!

De afgelopen 15 jaar heeft Patricia Engelaar-Kammeijer met haar bedrijf CareDrives veel kennis opgedaan over de zorgsector en de mensen die daar werken. Vorig jaar is het boek ‘Who cares? Wat drijft mensen in de zorg en hoe behouden we hun werkplezier’ verschenen. 

Patricia heeft een missie: “ik wil de zorg op een positieve manier verbeteren, en eraan bijdragen dat we de energie bij zorgmedewerkers kunnen behouden”. CareDrives doet dit door medewerkers, managers en bestuurders inzicht te geven in het functioneren van henzelf, elkaar en het team. CareDrives brengt mensen in gesprek over hoe mooi het kan zijn dat drijfveren zo divers zijn en mensen van elkaar verschillen, hoe fijn het is om verschillende zienswijzen in een team te hebben en hoe men elkaar beter kan leren begrijpen.

Tijdens het congres zal Patricia samen met een aantal collega’s en Desiree Burger (chirurg-intensivist in het ETZ) aan de hand van de eigen drijfveerprofielen van de deelnemers inzichten en handvatten geven om als leidinggevende op de OK de juiste beweging te brengen. Hierdoor kunnen medewerkers met meer positieve energie hun werk doen. Leiderschap met lef op een andere manier!

Alle deelnemers mogen voorafgaand aan het congres een CareDrives profiel gratis invullen. Je krijgt zo ook inzicht in wat voor jou persoonlijk ‘leiderschap met lef’ eigenlijk betekent. Na afloop krijgt iedereen toegang tot de eigen resultaten.

15:30 – 16:00: Middagpauze

Hoe krijgen we het werk- en leerklimaat op de OK op een niveau waar we allemaal trots op kunnen zijn? Pieterman is gespecialiseerd in gedrag binnen o.a. ziekenhuizen en OK complexen en heeft een eigenzinnige aanpak om dit voor elkaar te krijgen.

 

Renske Priem is directeur van deze organisatie en legt samen met een aantal gastsprekers graag uit wat deze aanpak is, waarom ze het op die manier doen, wat dit oplevert en welke effecten dit voor jou als leider op de OK kan betekenen. 

Je moet wel een beetje van broccoli en dansen houden. 

Avondprogramma

18:30 – 19:00: Netwerkborrel

19:00: Diner en feest

Vrijdag 7 juni 2024

09:00 – 09:30: Ontvangst

Berend Oosterhuis is de oprichter en eigenaar van Bokscoaching. Al jarenlang een ondernemer, trainer en coach die gaat voor goud.

Contact is een centraal thema in vechtsport. Dit vind je ook terug in teamontwikkeling en samenwerken. Berend raakte ooit verliefd op (kick)boksen.

Het was eindelijk een échte uitdaging! Door uitdaging komt groei, dat wil Berend graag in jouw team faciliteren. Groei als mens en professional. Die groei gaat in onze visie hand in hand.

Berend gelooft dat mensen niet bedoeld zijn voor middelmatigheid. Iedereen heeft goud in handen. De kunst is om dat goud te vinden en daar de juiste sieraden van te smeden. Daar helpt Berend je graag mee.

Steeds vaker horen we van organisaties dat ze aanlopen tegen de diversiteit in generaties en leeftijden. Niet zo gek, want voor het eerst werken we nu met vijf generaties op de werkvloer. De Babyboomer faseert uit, generatie X en de Pragmaten staat aan het roer, de veelbesproken millenial is al een tijdje aan het werk en de uitgesproken generatie Z komt nu de werkvloer op.

Al deze generaties hebben verschillende visies op werk, en al deze visies zijn ook hard nodig: de oudere generatie hecht aan loyaliteit, hierarchie en resultaat, terwijl de jongere generatie flexibel wil zijn, impact wil creëren en zich persoonlijk wil ontwikkelen. Dat deze verschillende visies niet altijd makkelijk samenwerken, is te begrijpen. Maar juist de combinatie van verschillende generaties op de werkvloer, maakt organisaties toekomstbestendig en laat medewerkers excelleren.

Hoe pak je dit nu aan? Tijdens de presentatie generatiemanagement maken we inzichtelijk waar de generaties in verschillen, wat je daar als organisatie of leidinggevend kader mee kunt doen, en hoe je de generatieverschillen voor je kunt laten werken in plaats van tegen je.

11:10 – 11:40: Ochtendpauze

Lennert Böhmer is gespecialiseerd in Talent, LEF en leiderschap! Ik help mensen het beste uit zichzelf te halen en doe dit voor de zakelijke dienstverlening en overheid. Het resultaat is dat professionals met versterkt zelfvertrouwen, meer focus en met grotere verantwoordelijkheid en bereidheid hun eigen loopbaan vormgeven.

Een geflopte tennisser. Meester in de Rechten. Leidinggevende. Consultant. Wereldfietser (van Mongolië naar India). Coach. Comedian & Keynote Spreker. Als iemand van Verandering mag spreken is het Joris. Hij zat erop!

 

 

Joris Mencke is expert, ervaringsdeskundige en spreker op het gebied van (verander)strategie en leiderschap. Joris is niet de klassieke motivational speaker. Je zult hem niet snel ‘Tjakka’ horen zeggen. Liever houdt hij een spiegel voor en legt hij de vinger op de soms fijne en soms zere plek, Zijn presentatie komt neer op passion, people & principles en geeft antwoord op de vraag hoe je deze als leidinggevende in de dagelijkse praktijk tot leven brengt.

13:30 – 14:30: Lunch to go – or to stay

Het congres wordt ondersteund door onze sponsoren waar wij hen zeer erkentelijk voor zijn.

GOUDSPONSOREN

ZILVERSPONSOREN