‘De operatiekamers zijn een onmisbaar onderdeel van een ziekenhuis. Om operaties goed uit te kunnen voeren is echter veel energie nodig. Iedere operatie genereert daarnaast veel omgevingsonvriendelijke gassen en zakken vol afval. De operatiekamers dragen op die manier bij aan een groot deel van de CO2 uitstoot en aan de (plastic) afvalstromen die het ziekenhuis verlaten. Als het om duurzaamheid gaat valt hier echt enorm veel winst te behalen.’

 

Chirurg prof. dr. Jeroen Meijerink

Als vereniging nemen we deel aan het convenant van de Groene OK, onderdeel van de landelijke Green Deal. De Green Deal is een initiatief van de overheid met als doel vernieuwende, duurzame initiatieven uit de samenleving de ruimte geven. Wij moedigen alle initiatieven die bijdragen aan de groene doelstellingen van harte toe.

 

Tijdens de Themadag 2021 wordt daarom de prijs voor het Beste Groene OK Idee uitgereikt. Jij kunt hiervoor ideeën nomineren! Heb jij een goed groen OK idee of ken je iemand met een briljant plan? Laat het ons weten!

 

Stuur je nominatie uiterlijk woensdag 19 mei via onderstaand formulier in.

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury.

 

De voorstellen voor het Beste Groene OK Idee worden door de jury bestaande uit NVLO-bestuursleden beoordeeld, waarna een shortlist wordt opgesteld. De genomineerden op de shortlist zal gevraagd worden of zij hun idee tijdens de NVLO Themadag willen pitchen, zodat de deelnemers hun stem kunnen uitbrengen op het Beste Idee. De winnaar wordt bepaald door de uitkomst van de deelnemersstemmen en de jurybeoordeling.

 

De winnaar ontvangt de award voor het Beste Groene OK Idee 2021. Daarbij ontvangt de winnaar bomen van Trees for All, het symbool voor een gezonde en duurzame toekomst. Trees for All plant namens de winnaar de bomen in Nederland en het buitenland en compenseert daarmee CO2-uitstoot via duurzame herbebossingsprojecten. De missie van Trees for All is om wereldwijd zoveel mogelijk nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Zo draagt de prijs bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking in de landen waarin de bomen worden geplant. Voor meer informatie over Trees for All: https://treesforall.nl/

 

De inzendingen worden verwerkt door het congressecretariaat van By ease |Leids Congres Bureau in opdracht van de NVLO. De NVLO en By ease hebben hiertoe een verwerkersovereenkomst met elkaar afgesloten. Hoe er met persoonsgegevens wordt omgegaan, kan je lezen op https://www.nvlo.nl/wp-content/uploads/2021/04/Privacyverklaring-NVLO-Themadag-2021.pdf.

Indientermijn is verstreken

Je kunt geen nominaties meer indienen.

 

 

Partners